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Nom. 0

plant and waste-based tableware

[DE]

Bei der Verarbeitung von Lebensmitteln für die Gastronomie entsteht organischer Abfall. Wird dies aus einer anderen Perspektive betrachtet, hat er das Potential, eine natürliche Ressource für neue Materialien zu sein. NOM. 0 gestaltet waste-based Essentials für Restaurants aus eigenen Biomaterialien, z.B. pflanzliche Produkte. Die Materialien wurden durch einen experimentellen Prozess und Rezepturen entwickelt.
Die Teller sind geprägt von dem Duft und der Ästhetik der ursprünglichen Zutaten und komplementieren oder intensivieren das Aromenprofil einer Speise. Bevor sie in den natürlichen Kreislauf zurück gehen, können sie ein bis zweimal mit klarem Wasser gereinigt werden.
Aus transparentem Biomaterial entwirft NOM. 0 Food Bags, die das Restaurant für das Verpacken von trockenen Snacks verwenden kann. In heissem Wasser oder der Erde löst sich das Material auf.

[EN]
The production of food for gastronomy leads to organic waste. But if we rethink this aspect, organic waste has the potential to become a natural resource for new materials. NOM. 0 developes biomaterials to craft waste-based Essentials for restaurants - like plant-based tableware - made with organic waste. The materials have evolved through an experimental process and formulas.
Characterized by the scent and tangible aesthetics of the pure ingredients, the plates complement or intensify the flavour profile of a dish. The plates can be cleaned once or twice with clear water before returning them to earth.
Using a base of transparent biomaterial combined with organic waste, NOM. 0 designes food bags that can be used to serve a variety of dehydrated snacks in the restaurant. In hot water or compost the small bags dissolve, transient.

biomaterial rhubarb
biomaterial rhubarb
biomaterial rhubarb
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products made with organic waste
products made with organic waste
products made with organic waste
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